De hulp van Terwille wordt vergoed vanuit de zorgverzekeraar, het zorgkantoor, vanuit de WMO of justitie. Dit is afhankelijk van het traject dat je volgt.

Bij sommige behandelingen moet je wel rekening houden met het wettelijk verplicht eigen risico of een eigen bijdrage. 

Je kunt hier altijd vooraf informatie over opvragen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Lees meer over de GGZ kosten in 2024.

Terwille heeft voor 2024 contracten gesloten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Ben je cliënt bij Terwille en stap je over naar een andere zorgverzekeraar? Meld dit dan graag bij je eerstvolgende bezoek.

Heb je hulp nodig bij een indicatie voor begeleid wonen bij Terwille?
Neem dan contact met ons op.

Twee mensen geven elkaar de box

Herstel is geen eigen risico.

Moet jij rondkomen van het sociaal minimum? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor onze actie Herstel is geen risico. De actie houdt in dat Terwille onder voorwaarden jouw eigen risico betaalt. Zo willen we iedereen de kans geven om de stap naar herstel te zetten.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor deze actie?
Neem voor de voorwaarden contact met ons op. 

Zorgprestatiemodel

Sinds 2022 worden de kosten van van onze zorg bepaald d.m.v. het Zorgprestatiemodel

Jouw behandeling in de ggz bestaat uit verschillende onderdelen, zoals de gesprekken met jouw behandelaar of een aantal dagen en nachten in een kliniek. In het zorgprestatiemodel heten al deze losse onderdelen zorgprestaties.

De zorgprestaties staan op de rekening die de zorgverlener aan jou of je zorgverzekeraar stuurt. Zo is duidelijk voor welke zorg jij of je zorgverzekeraar betaalt.

Je kunt de rekening gemakkelijk controleren en precies zien wie je tijdens een consult hebt gesproken en hoeveel tijd daarvoor in rekening wordt gebracht.

Wil je meer weten hierover? Lees dan de folder.

Mensen onherkenbaar, in gesprek