Verslavingszorg
We bieden hulp voor mensen met een verslaving en hun omgeving. Door middel van deskundige routes werken we samen naar herstel. Onze behandelingen zijn op maat en we durven daarbij buiten de kaders te denken. Je kunt bij ons terecht met diverse soorten verslaving en andere problematiek.
We hebben een behandeltak waarbij we onderscheid maken in individuele behandeling en groepsbehandeling.
Groepsbehandeling
- Instroom
- Cognitieve gedragstherapie
- Terugvalpreventie
- Mannengroep (voor mannen met een seks- of pornoverslaving)
- Ouder/partner groep
- Dagbehandeling
Voor ambulante behandeling kom je naar een van onze locaties of komt onze behandelaar bij jou langs.
Naast de methodische behandeling bieden we aanvullende modules aan:
- Runningtherapie
- Bokstherapie
- Systeemtherapie
- Vaktherapie (beeldend en drama)
Ook hebben we verschillende beschermde woonlocaties, gaan onze outreachende medewerkers op huisbezoek en de straat op en bieden we Housing First
Voor wie liever anoniem hulp ontvangt, bieden we ook anonieme e-hulptrajecten aan.
Bij ons sta jij centraal, op weg naar herstel en een nieuw perspectief.
*Disclaimer: beschikbaarheid van behandelprogramma’s en modules kan variëren per locatie.
Lees meer over de verschillende verslavingen:
Medewerkers
Niels: Ervaringsdeskundige
Na ruim tien jaar verslaving besloot Niels op zijn 22e dat het anders moest. Hij ging een 12-stappenkliniek in en zette de eerste stap naar herstel. Vandaag de dag werkt hij als ervaringsdeskundige bij Terwille en zet zich in om anderen te helpen die met verslaving worstelen. “Als ik ook maar 1 iemand aan het nadenken kan zetten over wat drugs en drank met je doet, ben ik tevreden.” vertelt Niels. “Door open en eerlijk mijn verhaal te delen, zie ik dat er iets loskomt.”
Janneke: ggz-agoog
“Na een aantal jaren in de gehandicaptenzorg gewerkt te hebben, maakte ik twaalf jaar geleden de switch naar de verslavingszorg. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze. Bij Terwille is geen dag hetzelfde en dat maakt het uitdagend. Naast mijn werk als ggz-agoog maak ik deel uit van
Erik de Vos: Minder behandelen, meer leven
Bestuurder Erik de Vos droomt van een wereld vol hoop: hoe uitzichtloos het leven ook lijkt, het glas is halfvol! Voor iedereen is er herstel en een betere toekomst mogelijk. Een leven dat leidt tot tevredenheid, rust en acceptatie en vooral meer vrede.